Skandali/ Rrëqebulli i vetëm i Ballkanit merret dhe futet në kopshtin zoologjik të Tiranës

376

Rrëqebulli i vetëm i Ballkanit është marrë dhe është futur në kopshtin zoologjik të Tiranës.

Rrëqebulli është një kafshë e cila vitet e fundit po shkon drejt zhdukjes.

Aktualisht, më pak se 10 rreqebuj ballkanikë kanë mbetur në rajon. Popullatat më të mëdha gjenden në Malet e Munellës së Shqipërisë dhe në Parkun Kombëtar të Mavrovës në Maqedoni, si dhe në Kosovë, ku janë gjetur dy rrëqebuj në Bjeshkët e Rugovës.

Prej vitit 2004, rrëqebulli ballkanik, nënlloj i veçantë i rrëqebullit euroaziatik, ka vend të lartë në Listën e Kuqe të Bashkimit Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës,

IUCN, si lloj Skajshmërisht i Rrezikuar, por atëherë nuk ishte atëherë hera e parë që rrëqebullit i kërcënohej zhdukja.

/faxnews.al/