Trupi ideal ekziston sipas shkencës dhe as nuk jua merr mendja si duket ai

325

E përsosura është një përkufizim shumë i gjerë dhe për njerëz të ndryshëm ekzistojnë forma të ndryshme të saj!

- PUBLICITET -

Por a keni menduar ndonjëherë si do të dukej trupi perfekt, nëse një i tillë do të ekzistonte. Shkencërisht, është e mundur të arrihen format perfekte dhe nuk kanë lidhje me atë që industria e modës është përpjekur të na “shesë” ndër dekada.

Studiuesit në Universitetin e Teksasit thonë se trupi i përsosur femëror është 1.68 metra i gjatë dhe përmasaj e trupit janë këto: 99-63-91. Në rast se nuk keni aftësinë të përfytyroni si do të dukej trupi i femrës bazuar në këto matje

Kelly Brook, është një model angleze 39-vjeçare , por kjo foto është shkrepur kur ka qenë në të 35-at.

Sipas shkencëtarëve, trupi i Brookit është i përsosur në aspektin e tërheqjes dhe me këtë nënkuptojnë tiparin më të rëndësishëm që njeriu mund të ketë, duke folur shkencërisht – fertilitetin. Kjo tërheqje tejkalon kulturën. Studimet kanë treguar se edhe kur dy burra vijnë nga prejardhje krejtësisht të ndryshme, ata me gjasë do të tërhiqen nga e njëjta grua me këto karakteristika

Por, pse industria e modës shet si imazh perfekt tjetër trup?
Kjo për shkak se ata po përpiqen të shesin rrobat dhe jo për të përcjellë pjellorinë.Modelet punësohen bazuar në aftësinë e tyre për të nxjerrë në pah linjat dhe strukturën e veshjeve që ato reklamojnë.

Kjo është arsyeja pse shohim shumë pak gra që duken si Kelly Brook në industri. Por, ndërsa supermodelet e mund të bëjnë një veshje të duket mirë në pistë, shkencërisht – siç ka treguar studimi që përfshin Kelly Brook – shumica e njerëzve preferojnë një grua më të bëshme.

Duke qenë shumë e dobët, njerëz e shohin këtë si tregues të një shëndetit të dobët që mund të çojë në një sërë problemesh. Pra besojmë se e dhamë mesazhin e duhur

- PUBLICITET -