Viktor Bruçeti, aktor i teatrit dhe kinematografisë që la emër në plejadën e artistëve shkodran

449

Viktor Bruçeti, aktor i teatrit dhe kinematografisë, Artist i Merituar. Lindi në Shkodër, më 26 shkurt 1938. Studimet e larta për aktor i nisi në Akademinë e Arteve në Bukuresht,

Rumani, të cilat i nderpreu për shkak të keqësimit të marrëdhënieve politike ndërshtetërore të kohës. Më pas vazhdon studimet në Shkollën e Lartë “Aleksander Moisiu” në Tiranë.

Në vitin 1964, fillon punën si aktor në teatrin “Migjeni” të Shkodrës dhe vijoi aty deri në vitin 1992, kur u largua nga Shqipëria.

Viktor Bruçeti ndahet nga jeta më 8 tetor 2010.

Filmografia

Të paftuarit – (1985)
Flaka e maleve – (1982)
Qortimet e vjeshtës – (1981)…Prefekti
Thesari – (1981)…Mihali
Një natë pa dritë – (1981)…Inspektori
Ditët që sollën pranverën – (1979)
Thirrja – (1976)…Pali,Kryetari i koperativës
Komisari i dritës – (1966)