HYRJELAJMEPOLITIKËPagat e kryeministrave në rajon: Ja kush është më i paguari megjithse...

Pagat e kryeministrave në rajon: Ja kush është më i paguari megjithse shteti i tij…

Edi Rama rezulton të jetë një ndër kryeministrat me pagën më të lartë ne rajonin e Ballkanit, krahasuar kjo me pagën mesatare të qytetarëve.

Sipas të dhënave të Bankës Botërore konstatohet se ai përfiton 1700 euro në muaj. Vendin e parë përsa i përket pagës më të lartë në rajon e mban Ramush Haradinaj, i cili ka një pagë prej 2950 eurosh.

Shqipëria dhe Kosova renditen të fundit në Ballkan për nga niveli i pagës mesatare mujore, ndërkohë drejtuesit e qeverisë rezultojnë me një pagesë pesëfish më të lartë.

Kryeministrja serbe Ana Brnabiç ka pagën më të ulët në rajon duke marrë vetëm 1 mijë euro, e ndjekur nga kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviç i cili paguhet 1.130 euro.

Dy shtetet shqipfolëse, Shqipëria dhe Kosova renditen të fundit në Europë për të ardhurat për frymë, sipas të dhënave të fundit të Fondit Monetar Ndërkombëtare, që ka përditësuar shifrat në “Pasqyrën Ekonomike Globale” të tetorit 2018.

Pagesat e Kryeministrave

Ramush Haradinaj 2950 euro

Edi Rama 1700 euro

Zoran Zaev 1300 euro

Dusko Markovic 1130 euro

Ana Brnabiç 1000 euro

Pagat mesatare në rajon

Mali i Zi 751 euro

Maqedonia 533 euro

Serbia 516 euro

Kosova 416 euro

Shqipëria 334 euro

TE TJERA

spot_img