Studimi/ Dashuria e nënës fshin dhimbjen e mungesës së babait

347

Babai është shumë përcaktues në formimin e personalitetit të fëmijës dhe në mënyrën se si fëmija do të ndërtojë karakteristikat e veçanta të personalitetit më vonë.

Nëse fëmijët refuzohen prej tyre, ata do të ndjejnë dhimbje të njejtë me dhimbjen fizike.

Pjesët e trurit që aktivizohen kur fëmijët ndjehen të refuzuar janë po të njëjtat me ato që bëhen aktive në momentin kur lëndohemi.Dhimbja psikologjike mund të qendrojë për vite brenda nesh duke sjellë pasiguri, mungesë besimi tek të tjerët dhe një lloj tendence për të qenë agresivë.

Nuk ka dyshime që dashuria mëmësore është thelbësore për çdo fëmijë, por çfarë roli ka babai? Në një studim të bërë kohët e fundit është provuar që babai është thelbësor në formimin e personalitetit të fëmijës.

Lajmi i mirë në këtë rast është fakti që këto efekte të shkaktuara nga babai që mungon neutralizohen nga kujdesi dhe dashuria e nënës. Në këtë mënyrë, fëmijëve u evitohet një vuajtje e gjatë dhe e vazhdueshme e cila mund të zgjaste gjatë gjithë jetës.