Muslimanët nisin peticion kundër kompanisë gjigante të atleteve Nike

772

Myslimanët nisin peticion kundër kompanisë gjigante të atleteve Nike

- PUBLICITET -

Myslimanët kërkojnë nga kompania e njohur Nike që të ndryshojë logon e një lloj atleteje të saj, sepse ajo duket sikur është shkruar Allah në arabisht.

Saiqa Noreen, një myslimane nisi peticionin për të tërhequr këpucën Air Max 270 nga tregu duke akuzuar gjigantin e sportit për ‘blasfemi’.

Peticioni, i cili ka fituar më shumë se 6,000 nënshkrime në orët e para, akuzon kompaninën Nike se ka lejuar që emri i Zotit të “shkelet dhe të ndodhet me baltë dhe ndyrësi”.

Dizajni përmban fjalët Air Max që shkruhen në një gërshet, të bashkuar në pjesën e vetme të këpucëve, e cila u prodhua vitin e kaluar.

Këpuca konsiderohet e ndotur sepse prek tokën dhe lidhet me këmbën, pjesa më e ulët e trupit.

“Është e egër dhe e tmerrshme që Nike të lejojë emrin e Zotit në një këpucë. Kjo është mungesë respekti dhe jashtëzakonisht fyese ndaj myslimanëve dhe fyerje ndaj Islamit”, tha zonja Noreen.

- PUBLICITET -