Për vajzat që u rritën pa baba: Mos harroni që meritoni të duheni

Fëmijëria është një fazë themelore në jetën e çdo personi, në të cilën janë ndërtuar linjat udhëzuese të jetës së ardhshme.

Në këtë kuptim, marrëdhënia që vajzat zhvillojnë me baballarët e tyre është thelbësore: imazhi i vetvetes dhe marrëdhëniet që ato do të jenë në gjendje të krijojnë me meshkujt do të varen nga kjo.

Prandaj, rritja pa baba është shumë e vështirë; por ato që fatkeqësisht u është dashur ta bëjnë – pavarësisht nga arsyeja – do të kenë zbuluar tek vetja një forcë të pabesueshme, e cila do t’i lejojë të kapërcejnë çdo vështirësi.

Boshllëku që krijon mungesa e babait, në zemrën e vajzës së tij është i papërballueshëm dhe peshon aq shumë sa që mund ta thyej atë dhe ta bëjë të ndihet fajtore për mungesën e tij. Por është e rëndësishme të mos fajësoheni, sepse ju bën të mendoni se nuk mund të doni.

Cilado qoftë arsyeja për mungesën e tij, një vajzë duhet gjithmonë të kujtojë se nuk ka të bëjë me të, se ajo nuk ka asgjë të keqe. Ajo duhet ta dijë se mund ta duan, sepse ajo vlen.

Një vetëdije që është e paqartë nga dhimbja tronditëse që ndihet, por që pikërisht me anë të kësaj vuajtje bëhet e mundur dhe e vërtetë. Në fakt, ato që luftojnë për të mos iu dorëzuar dhimbjes, do të paguhen me forcën e guximit dhe do të jenë në gjendje të rezistojnë dhe të dalin të padëmtuara nga shumë vështirësi të jetës. “Lufto për veten, sepse ia vlen dhe ke forcën për të luftuar”.

Prandaj, duhet të pranoni të keqen që ndihet në zemrën tuaj, jo ta fshihni atë: shikojini në fytyrë dhe u thoni: “Unë jam më e fortë”.

Ne nuk duhet të kemi frikë të duam dhe të na duan: është normale që kjo të ndodhë, që ne kemi tendencën të mbyllemi në vetvete, është një mekanizëm vetë-mbrojtës për të mos u dëmtuar përsëri – por është e padobishme dhe e dëmshme. Vetëm dashuria për të afërmin,

për jetën, është në gjendje të mbushë dhe të japë kuptim për ekzistencën tënde. Dhe kur të tjerët do njohin vlerën e një personi që ka vuajtur, luftuar dhe kapërcyer atë dhembje, do të dinë se si të të duan. Para së gjithash duhet ta duam njëri-tjetrin, të jemi të hapur për të krijuar mundësinë që të mirëpritemi në zemrat e të tjerëve.

TE TJERA

spot_img