STUDENTËT ULTIMATUM RAMËS: MBLIDH KUVENDIN

302

Ndërkohë në Tiranë studentët vijojnë sot protestën në ditën e 11-të përpara Kryeministrisë. Teksa qëndrojnë prej disa orësh poshtë zyrës së Ramës, studentët i kanë bërë thirrje Parlamentit që të zhvillojë të shtunën një seance të jashtëzakonshme për të shqyrtuar kërkesat e tyre.

- PUBLICITET -

 

 

Ata i kanë dhënë ultimatum kreut të qeverisë që të thërrasë deputetët nesër deri në orën 16:00, në të kundërt, kërcënojnë ata, do të bëjnë protestë kombëtare.

 

 

Rama i ka ftuar studentet për disa herë me radhë për dialog në mënyrë që të plotësohen kto kërkesa.. Madje kryeministri Edi Rama premtoi edhe dixhitalizimin e doktoraturave për të zbuluar kështu plagjiaturat me punimet shkencore

 

 

Ndërsa në një takim me rektorët dje pasdite, Rama foli me tone të shpra duke iu drejtuar dekanëve dhe rektorëve, duke i paralajmëruar ata se qeveria do rishikojë autonominë universitare

- PUBLICITET -