HYRJELAJMEKURIOZITETESi e sheh botën një foshnje gjatë vitit të parë të jetës?

Si e sheh botën një foshnje gjatë vitit të parë të jetës?

Që në momentin kur lind, një foshnje ndryshon gradualisht mënyrën se si ajo e percepton dhe e shikon botën përreth saj.

Kur foshnjet bëhen një muaj, kanë aftësinë të fokusojnë objekte tre këmbë larg tyre, dhe fytyrat që i kanë përballë.

2 muaj
Sytë e foshnjes bëhen më të kordinuar për të punuar bashkë.

3 muaj
Foshnjet i kërkojnë objektet që i shohin.

4 muaj
Foshnjet ende nuk arrijnë ta kuptojnë se njerëzit vazhdojnë të ekzistojnë edhe kur fshihen.

5 muaj
Foshnjet mund ta përceptojnë botën në 3D

6 muaj
Foshnjet më mirë e përceptojnë spektrin e ngjyrave

7 muaj
Edhe pse mund të shohin gjërat më larg, i duan më shumë gjërat afër.

8 muaj
Vazhdojnë të shohin personin e huaj në pasqyrë, pa e kuptuar që janë vet ata, deri në moshën 15-18 muaj.

9-10 muaj
Janë aktivë, tentojnë të ecin dhe kjo ndihmon në koordinimin e tyre.

11-12 muaj
Vizioni është plotësisht i qartë.

TE TJERA

spot_img