SITUATA E ZJARREVE NË MALËSI TË MADHE, VERA E QETË POR JO VJESHTA

Situata e zjarreve si ne te gjithe vendin edhe ne bashkine Malesi e Madhe per gjate muajve te veres ka qene e qete por problemi me i madh ka qene muaji shtator ku ne territorin e kësaj bashkie jane shenuar 62 vatra zjarri, kjo behet e ditur nga drejtori I repartit zjarrfikes ne bashkine Malesi e Madhe Besnik Hasa.

 

 

Hasa tha qe rastet e renies se zjarreve kane perfshire kryesisht kullota ,barishte por dhe toka te punuara me bime medicionale.

 

 

Edhe kete sezon qe lame pas sherbimi zjarrfikes i Malesise se Madhe ka punuar ne kushte te veshtira teknike per sa i perket mjeteve ku ato jane te pamjaftueshme dhe e pakesojne mundesine per nderhyrje ne rast zjarresh,

 

 

por njekohesisht edhe ato ekzistuese jane ne gjendje te amortizuar gje e cila e ka veshtiresuar se tepermi punen e efektiveve te repartit zjarrfikes te cilat jane shembull i punes duke luftuar me flaket jo pak here.

TE TJERA