Shkencëtarët japin alarmin, Etna do të shpërthejë duke shkaktuar tragjedi në detin Jon

605

Vullkani Etna është më i madhi aktiv në Europë dhe shkencëtarët kanë dhënë sëfundmi alarmin duke thënë se ai po rizgjodhet duke shkaktuar rrezik për të gjitha shtetet që lagen nga deti jon.

 

 

Mësohet se nëntoka e vullkanit po lëviz sëtepërmi kohët e fundit sipas tyre dhe kjo pritet të shkaktojë një shpërthim të madh duke sjellë tërmete dhe cunam në shtetet përreth Jonit dhe Mesdheut.

 

 

Ky skenar mund të ndodhë njëherë në një mijë vjet dhe është e vështirë të parashikohet se kur do të ndodhë sërish thonë studiuesit gjerman dhe italian, megjithat lëvizjet e fundit të bëjnë të mendosh sipas tyre se është përmbushur cikli dhe pritet shpërthimi i fuqishëm i radhës.