UZINA E TELAVE NË SHKODËR , “DRAMA” VIJON

627

Janë bërë plot 18 muaj që 35 punëtorë të ish uzinës së telave në shkodër janë braktisur nga qeveria , pa rroga, pa sigurime dhe asnjë zgjidhje.

Një firmë e cila dikur gëzontë statrus të veqantë e dhënë me koncësion firmës turke sot ajo ka mbetur një rrënojë, pasojat e së cilës po i vuajnë vetëm punëtorët.

Kreu i Bashkimit të Sindikatave për Qarkun e Shkodrës Albert Tuka tregon lëmshin e kësaj situate.

Sipas Kryesindikalistit Tukaj qeveria shqiptare nuk po i përkrah këta punëtore dhe as nuk po gjen një zgjidhje të situatës. kështu ai thotë se do veprohet në rrugë ligjore.

Pritet vetëm të marrin firmat e punëtorëve dhe të fillhet një proces gjyqësor i cili do zbardhë cdo gjë .

Ky eshte vetem nje rast ku firmat e huaja te kontratuara nga shteti tallen me mundin e punonjesve shqiptar ndersa vete shteti i tyre i braktis duke mos mbajtur asnje pergjegjesi.