GOLEM, FSHATI PA UJË, SHTERRIN DHE PUSET

Me kova dhe bidona ne duar, kjo është situata në fshatin golem të njësisë rrethina të cilët prej dy muajsh 250 banorë të kësaj zone vuajnë mungesën e ujit të pijshëm si shkak I tharjes se puseve.

Ndërkohë ka plot 20 vite që ujësjellësi në këtë zonë nuk funksionon.Të shqetësuar banorët tregojnë kushtet e vështira me të cilët po përballen.

Shkak për tharjen e puseve banorët theksojnë ndërpjerjen e ujit në rezervatin që furrnizon të gjithë fshatin Golem.

Ndërkohë banorët kërkojnë nga istitutcionet përgjegjëse zgjidhjen e kësaj problematike e cila është jetike për ta.

Mungesa e ujit të pishëm është një problematike e cila prek pothuajse 80 përqind të qarkut të Shkodrës . Pavarësisht apeleve të kryera nga banorët ende nuk është bërë asgjë nga institucionet përgjegjëse.

TE TJERA

spot_img