Shkolla që kërkon karrige, tavolina dhe dyer

372

reth 90 nxënës së shkollës “Së bashku’ edhe këtë vit arsimor do të marrin dije mes lagështirës. E ndërtuar 20 vite më pare me kontributin e organizatave bamirëse, ndërtesa tashmë është amortizuar dhe nuk ofron as kushtet minimale për fëmijët.

- PUBLICITET -

 

Situata vështirësohet gjatë dimrit, ku çatia e shkollës nuk është në gjendje ti mbrojë nxënësit nga shiu dhe era. Nëndrejtori Arben Rexha thotë se e ka ngritur disa herë zërin për gjendjen në të cilën ndodhet shkolla, por deri më tani institucionet nuk kanë reaguar

 

Rexha: Bashkia zëre se nuk ndihet fare. Mungon çdo gjë. Duam vetëm banka, karrige dhe dyer.

 

Të kontaktuar nga Ora News drejtues të Agjencisë së Mirëqenies dhe Kujdesit Social pohojnë se shkolla ka nevojë për investime gjë për të cilën Bashkia Gjirokastër nuk ka fonde ndaj kërkohet ndërhyrja e qeverisë. /Ora News

 

- PUBLICITET -