HYRJELAJMEAKTUALITETSHKODËR, ASNJË KONTRATË PËR PRERJEN E LËNDËS DRUSORE

SHKODËR, ASNJË KONTRATË PËR PRERJEN E LËNDËS DRUSORE

Dimri po afron dhe drurët për zjarr janë nevoja kryesore në shumë prej familjeve shkodrane. Pyjet është e ndaluar që të priten për shkak të moratoriumit që është ende në fuqi.

Ndalimi i prerjes së pyjeve thekson drejtorja e mjedisit pranë bashkisë Shkodër Aida Shllaku ka bërë që kjo bashki të mos ketë asnjë kontratë me subjekte private për prerjen e drurëve.

Nga ana tjetër për disa arsye nuk është bërë as procesi i damkosjes që edhe po të bëhet nuk mjafton për nevojat e popullatës në furnizimin me dru. E vetmja mundësi mbetet furnizimi me dru nga Mali i Zi.

Më tej drejtorja Shllaku tregon për ndërhyrjet që bashkia Shkodër ka ndërmarrë në sipërfaqet pyjore për mbrojtjen e tyre nga erozioni.

TE TJERA

spot_img