PSIKOLOGIA: JA KUR DUHET TË MARTOHEMI

Mosha nuk është më një tregues i gatishmërisë për të bërë një hap të rendësishem në jetë. Këtë gje e tregojnë mjaft së miri fejesat që po ndodhin mes ciftevre ne moshë të re . Kohët e fundit verëjmë se kto cifte janë më të predispozuar dhe të gatshëm që te lidhin jetën me njeri tjetrin.

Po cfarë mendojne psikologet rreth këtij fenomeni?
Përsa I përket dilemës nëse mosha është një nga faktorët e ndarjeve psikologia Pero shprehet kështu. Në lidhje me ndarjet e shpeshta që janë kthyer trend në rritje ne vendi tonë studiuesit e vene theksin tek mosha duke e cilësuar si një nga faktoret kyc . Mendimet e tyre rezultojnë në këtë mënyrë që një cift I ri në moshë ka më shuma gjasa për ndarje sesa ato me te rritur.

Ndërkohë psikologet thonë se rolin kryesor për nje martesë të shëndetshme e luan përgatitja mendore e dy paleve për të bërë një hap të rëndësishëm në jetën e tyre.

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img