Gjykatësi: Fëmijët mund të konsumojnë Cannabis në kopësht

Një kopësht publik në Kaliforni mund të mbajnë kanabis që përdoret për trajtimin emergjent të një forme të rrallë epilepsie. Vendimi u dha nga një gjykatës pasi ai u vendos në anën e familjes së 5-vjeçares Brooke Adams. Distrikti i Rincon Valley Union School në Santa Rosa u përpoq të ndalonte përdorimin e lëndës narkotike në shkollë.

Autoritetet argumentuan se lejimi i Brooke për të përdorur drogën në shkollë shkel ligjet federale dhe shtetërore që ndalonin marijuanën për arsye mjekësore në shkolla. Përdorimi i marijuanës mjekësore në privat me rekomandim të mjekut është i ligjshëm në Kaliforni. Urdhri i përkohshëm i gjyqtarit lejoi që Brooke të niste shkollën në gusht, ndërsa kundërshtimet e shkollës u morën në konsideratë.

Një infermiere shoqëron Brooke në shkollë dhe duhet ti japë vajin e kanabisit tre herë në ditë për të trajtuar konfiskimet. Por gjykatësi vendosi që urdhëri të bëhej i përhershëm të premten. Marson është gjykatës në zyrën shtetërore të Divizionit të Edukimit Special të Dëgjimeve Administrative, i cili trajton mosmarrëveshjet mes distrikteve shkollore dhe prindërve të fëmijëve me aftësi të kufizuara.

“Ajo mund të shkojë në shkollë si çdo fëmijë tjetër dhe ne nuk duhet të vazhdojmë të shtyjmë për të marrë atë që ka nevojë,”-tha nëna e vogëlueshes që vuan nga epilepsia, Jana Adams. Avokati i familjes Joe Rogoway tha se shpreson që vendimi të hapë derën për nxënësit e tjerë që kanë të nevojshme të përdorin drogë me bazë kanabis në shkollë për arsye mjekësore.

TE TJERA