Për gruan burri i së cilës zhduket çdo ditë pas orarit të punës…

629

Për gruan burri i së cilës zhduket çdo ditë pas orarit të punës…
Për gruan e cila po e vuan dështimin e një shtatzënie për të cilën nuk e diti askush…
Për gruan e cila vazhdon të jetë e para, edhe pse është e humbur brenda…

 

Për gruan e cila u largua nga puna sepse u vonua për të katërtën herë, dhe ka qenë zgjuar tërë javën për tu kujdesur për fëmiun e sëmurë…
Për nënën vetëushqyese e cila nuk e di a do t`i dalë në fund këtij muaji…

 

Për gruan e cila ka kaluar në dy In Vitro Fertilizime, ka provuar për pesë vite të ketë një fëmijë dhe prapë është aty kur shoqet e saj kanë festat e fëmijëve të tyre…
Për gruan e cila ende e fajëson veten për abortin e para 20-të vitesh…

 

Për gruan të cilën e gjykojnë sytë e të tjerëve derisa numëron centat e saj dhe lë diçka anash në supermarket…
Për gruan e cila hapë derën dhe kupton se ia kanë vrarë burrin tre javë para se ai të vinte në shtëpi…
Për gruan e cila jeton me ankth sepse të tjerët nuk e dijnë për çka ajo është e stresuar…
Për gruan e cila i jep gjithçka familjes, dhe ka nevojë për pushim…

 

Për gruan e cila i buzëqesh secilit të huaj, por çdo natë vajton në dhomën e saj të vetmisë…
Për gruan e cila dëshiroi që gjithçka të marrë fund, por prapë gjen forcën të vazhdojë…
Për gruan që sot dëgjoi thashethëmet rreth saj…

 

Për gruan e cila fle afër një të panjohuri, çdo natë…
Për gruan e cila asnjëherë nuk do të duket si ajo në ballinën e një reviste…
Për gruan e cila duron lidhjet e dështuar një pas një, sepse nuk pati një baba afër ti tregonte çka është dashuria…

Për një grua që po e rritë një vajzë pa baba, dhe për lutjen e saj që historia të mos përsëritet….
Për gruan që dashuron me krejt forcën e saj, e cila është e dëshpërtuar të jetë e dashuruar nga të tjerët…

 

Për secilën grua që vajton derisa pastrohet, që askush mos ta vërejë. Sepse nëse ti nuk je e fortë – askush nuk është.
Vetëm sepse uji i largon lotët, kjo nuk do të thotë që nuk duhet të qash. Vetëm sepse qan, nuk nënkupton se nuk je e fortë të përballosh.

Unë jam ti. Unë të shoh. Unë jam me ty, unë qaj me ty. Unë të dua.

Brittany Latham / Përktheu: A.S / KultPlus.com