NXËNËSIT SHKODRANË TË PUNËSUAR NË GJERMANI

Arsimi profesional është cilësuar si një nga shtyllat kryesore të zhvillimit të vendit.

Por ajo cka vihet re është se dhe vendet e botës gjithnjë e më shumë shfaqin interes për zanate të ndryshme. Shpesh nëpër rrjete sociale vërejmë ofertat e shumta për punekerkues profesionale, kryesisht nga Gjermania .

Drejtori i shkollës pyjore ne shkodër Agron Ceka tregon sesi nxënësit të dalë nga bankat e tyre janë punësuar në vendet e huaja.

Në shqipëri po I kushtohet një rëndësi e madhe arsimit professional në mënyrë që të jetë sa më afër tregut të punës.

Ndërkohë vlen të përmendet fakti se diplomat njohen dhe jashte vendit duke e bërë dhe më të lehtë gjetjen e një vendi pune.

TE TJERA

spot_img