Shkencëtarët paralajmërojnë: Një asteroid gjigant po i afrohet Tokës!

Një asteroid gjigant pritet të kalojë shumë pranë Tokës këtë fundjavë. Sipas shkencëtarëve, asteroidi i emëruar si 2018 RC do të vijë deri në rreth 137,000 milje pranë Tokës këtë fundjavë.

Asteroid 2018 RC ishte parë për herë të parë të hënën dhe do të kalojë pranë Tokës të shtunën në mbrëmje. Ai do të afrohet 136,000 miljeve pranë Tokës, e cila është rreth sa gjysma e distancës deri në hënë.

Shkencëtarët bëjnë të ditur gjithashtu se asteroidi mund të shihet lehtësisht me anë të teleskopit, nga shtetasit amerikanë.

TE TJERA