Udhëtimi drejt Malit të Zi përmes pikës kufitare të Hanit të Hotit tëshmë është më cilësor, sin ë shërbim ashtu edhe në ambjentet e rikonstruktuara.

 

Ambjentet e rikonstruktuara të kësaj pike janë inauguruar këtë të premte përmes një ceremonie ku morën pjesë Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj, dhe ambasadorja në largim e Bashkimit Evropian, Romana Vlahutin.

 

Në fjalën e tij, Xhafaj u shpreh se tashmë kjo pikë kufitare është e kategorisë së parë. 1.8 milionë euro është vlera e investimit të financuar nga Komisioni Europian,

 

i cili jo vetëm që i ndërron faqe doganës së Hanit të Hotit, por edhe i lehtëson punën tre insitucioneve të rëndësishme si Policia Kufitare, Drejtoria e Përgjithsme e Doganave dhe Agjensia e Kontrollit Ushqimor.