Shpëtoni një herë e mirë nga insektet në shtëpinë tuaj duke djegur këtë bimë

Gjethet e dafinës janë një ndër më të përdorurar në nevoja tona të përditshme. Ato ndër shekoj janë të njohura për vlerën e tyre kurative.

Të parët ishin grekët dhe romakët e lashtë, ata që i përdorën në mjekësinë alternative! Përdorimet e gjetheve të dafinës janë të shumta, e falë enmzimave e disa vajëra esenciale, kjo bimë ka efekt qetësues.

Kjo vlen për njerëzit, pasi aroma e forte e kesaj bime do të largojë te gjitha insektet nga shtëpia juaj. Përdorimi i produkteve kimikate mund te jetë i dëmshëm jo vetem për shendetin tuaj, ndaj kjo është mënyra më e mire natyrale për te shpëtuar nga insektet si furrtaret, buburecat etj.

Dafina nuk është e vetmja bimë që mund të përdoret për ketë qëllim pasi ereza të tjera të freskëta si mentja apo nenexhiku mund të kryejnë te njejtin funksion./Living