Tifozi i Gjermanise dhe pjata e groshes me kamarieren – Humor nga Tefe Palushi

1043

Kur e pyeti ish drejtori i kinema “Rozafatit” Dilaveri, Tefën:

– Pse tifoz i gjermanve qenke ti Tefë?

– Po pse me kë me u ba tifoz, me ty? Ti sa kje drejtor dogje kinema “Rozafatin”. Gjermanët kanë kalue nëpër Shkodër, e s’e kanë djegë nji jerevi!…”

…………………

Shkon Tefa për drekë në nji restorant dhe porosit groshë. Kur kamarierja i sjell pjatën Tefa fut lugën në pjatë, e përzien langun dhe kur s’shef asnji kokërr groshe në pjatë i thotë kamarieres:

– Mos u largo se du me më ndihmue pak …

– Me gjithë qejf – i thotë kamarierja …

Dhe Tefa heq xhaketen ia le në dorë, heq këmishës dhe ia le në dorë dhe kur po bahej gati me heqë pantallonat… kamarierja e habitun e pyet:

– Ç’ka po ban mor Tefë, nuk asht as vapë”?

– Po zhytem n’lang t’groshës, se mos gjej ndoj kokërr”!