Gjergj Kastrioti frymezim per reformen ne drejtesi – nga Gjon Junçaj – Prokuror

700

Nëse Gjergj Kastrioti mundi ta çlirojë Shqipërinë nga perandoria më e fortë e kohes, atëherë disa shqiptarë, ose më saktë të gjithë shqiptarët, mund ta çlirojnë Shqipërinë nga disa njerëz të korruptuar që duan të vjedhin nga brenda saj.

- PUBLICITET -

“Une a kam ditur se kush ishte Gjergj Kastrioti Skenderbeu, shume kohe para se te dija se kush ishte Xhorxh Uashingtoni. Ai (Skenderbeu) ishte nje kalores me disa njerez besnike qe e çliroi kete vend nga mbreteria me e fuqishme e botes në atë kohë, në mënyrë që të ngrinte flamurin shqiptar për here të parë.

Ai ishte krenar për origjinën e tij. Ai flamur, nëse shikoni rrjedhën e historisë, nuk qëndroi duke valuar lart për shumë kohë.

Por kur atë e ulën, krenaria e shqiptarëve nuk u ul bashkë me atë flamur, sepse për qindra vite me rradhë, shqiptarët mbetën shqiptarë, dhe ata nuk rreshtën së luftuari deri sa flamuri u ngrit përsëri në 1912.

Nëse Gjergj Kastrioti mundi ta çlirojë Shqipërinë nga perandoria më e fortë e kohes, atëherë disa shqiptarë, ose më saktë të gjithë shqiptarët, mund ta çlirojnë Shqipërinë nga disa njerëz të korruptuar që duan të vjedhin nga brenda saj. Kjo mund të arrihet vetëm nëse ne bëhemi bashkë.”

- PUBLICITET -