Foto histori- Fan Noli dhe Luigj Gurakuqi

1468

Një foto e rrallë dhe e fundit e Fan S. Nolit dhe Luigj Gurakuqit në Bari të Italisë.

Fotografia është realizuar në fillim të muajit janar vetëm dy muaj para vrasjes së Luigj Gurakuqit në Bari.

Pas vrasjes së kolegut, Luigj Gurakuqi në Bari i kushton elegjinë “Syrgjyn vdekur” në shkurt të 1926, Berlin.