Fotolajm/ Intelektualët Shkodranë duke vallëzuar për herë të fundit në Kafen e Madhe…përpara se të vinin komunistët

Është vitit 1930. Në këtë fotografi shfaqen të rinjtë intelektualë të qyetit të Shkodrës, kur argëtoheshin në mbrëmje vallëzimi në Kafen e Madhe.

Ishte një traditë që vazhdoi deri në vitin 1944, kur komunistët erdhën në pushtet dhe shkatërruan traditën bashkë me intelektualët e Shkodrës e mbarë Shqipërisë.

 

/express

TE TJERA

spot_img