Misteri i minierës së arit në Shqipërinë komuniste: Ku shkonte gjithë ajo sasi e arit

488

Sa ar ka dalë nga fabrika e Rubikut gjatë periudhës së komunizmit? Përse ky proces qëndronte i fshehtë dhe ku shkonte kjo pasuri?

Si vdiqën një pjesë e punëtorëve të këtij reparti të veçantë? Çfarë thonë dokumentet sekrete?

Për shumë kohë ky proces u mbajt i fshehtë, askush nuk mund të hynte e të dilte në repartin ku prodhoheshin lingotat e arit në Rubik,

çdo dokument përcillej me vulën tepër sekret, sasitë shpesh janë kontradiktore.

Për më shumë ndiqni të plotë videon e dokumentarit të Top Channel: