VIDEO/ Basha raporton ‘live’ nga zonat e përmbytura në Shkodër: Më emergjencë se kaq, nuk ka!

625

Lulzim Basha ndodhet sot në zonën e Nën-Shkodrës aty ku me qindra familje janë të përmbytura prej 3 javësh dhe gjendja veç është përkeqësuar. “Më emergjencë se kaq nuk ka por qeveria sërish nuk e shpall gjendjen e emergjences”, tha Basha teksa postoi video live në

- PUBLICITET -

facebook nga fshati Trush. Ai tha se kjo është hakmarrje dhe përçmim i Edi Ramës ndaj banorëve të Shkodrës të cilët janë votues të PD.

Deklarata e plotë e liderit të PD

Mosshpallja e emergjnecës për përgjegjësi ligjore dhe penale. Çdo pasojë negative është i drejtoj sot një apel të drejtëpërdrejtë për të shpallur emergjencën. Prokuroria te nisë hetimet

për çdo neglizhencë. Mos shpallja e emergjencës nga Rama ka dy arsye, e para që është kriminale sa është edhe absurde dhe e dyta për të shmangur ëdmshpërblimet për familjet e dëmtuara kur ata që janë bashkë përgjegjës

Në këtë gjendje ku ndodheni, ju inkurajoj dhe ju jap mbështetjen time dhe të partisë Demokratike, banorët këtu në Shkodër e dinë fare mirë që edhe një festë po të zgjasë 15 ditë do të na lodhte, imagjino një përmbytje .

Falenderoj organizatat bamirëse , dhe të ndihmës së huaj që japin ndihmën modeste. Mungesa e kryeministrit dhe vartësëve të tij fajësojnë përgjegjësinë e tyrë. I akuzoj për

braktisjen e Shkodrës, dhe mos prezantimin e situatës në gjendjen reale në të cilën ajo është .
Në aspektin afatgjatë dëmet janë shumë të mëdha, dëmë në infrastrukturë. Do të përgatisim një raport për dëmet, dhe do shohim të japim fonde me aq mundësi sa ka PD, të krijojmë

fonde për rikuperim sadopak të vogël të situatës. Do ngrejmë zërin pëe shpalljen e gjendjes së emergjencës.”

 

- PUBLICITET -