BUNA PËRMBYT PEDONALEN E MOLOS

Rritja e nivelit të ujit në kuota maksimale në lumin Buna ka sjellë përmbytjen e pedonales së Molos. Uji ka vërshuar përgjatë gjithë segmentit duke hyrë edhe tek lokalet aty pranë.

Përveq dëmeve të këtyre të fundit automjetet dhe këmbësoret kalojnë me vështirësi për shkak të nivelit të lartë të ujit.

Qytetarët shprehen se situata është mjaftë e rënduar dhe së qeveria duhet të shpallë emergjerncën e plotë.

Përveq zonave të nënshkodrës tashmë lumi Buna ka përfshirë edhe qytetin si dhe zonën turistike të Shirokës.

Referuar kësaj situate të deri tanishme nëse prurjet do të rriten më tëpër atëherë gjithë vendi do jetë nën pushtetin e ujit.

Megjithatë qeveria nguron të shpallë emergjencën e plotë kur situata është me të vërtetë alarmante.

TE TJERA