Si shiteshin makinat në Shqipërinë e viteve ’30…

1837

Kjo foto e rrallë i takon Shkodrës së viteve ’30 – të. Siç shihet, bëhet fjalë për koncesionarin e makinave amerikane, Ford dhe Linkoln të cilat shiteshin edhe në qytetin verior të Shqipërisë sipas gjithë rregullave të tregut ndërkombëtar.

Makinat ekspozoheshin në rrugë, përpara zyrave dhe dyqaneve të kompanive që merreshin me shitjen e tyre.

Tregtia e makinave nisi në Shqipëri kryesisht në vitet ’20 dhe tre qendrat e tregtimit të tyre ishin Tirana, Shkodra dhe Korça.

Në vitet e komunizmit makinat private u ndaluan dhe ato u rilejuan sërish në vitin 1991!

/tiranaobserver.al/