Vendet më të lira dhe më të shtrenjta në botë, Shqipëria me “jeshile”

625

MoveHub”, një kompani e dedikuar që t’u vijë në ndihmë njerëzve të cilët lëvizin nëpër botë, ka llogaritur se sa të shtrenjta janë vendet anembanë globit.

Vlerësimi është bërë bazuar në shpenzimet e përditshme të jetesës, siç janë produktet ushqimore, transporti, shërbimet themelore, restorantet dhe hotelet.

Në Europë lista me vendet më të shtrenjta dominohet nga Zvicra, Norvegjia, Danimarka dhe Islanda.

Kështu 10 vendet më të shtrenjta në botë për të jetuar janë:

1.Bermuda

2.Zvicra

3.Islanda

4.Norvegjia

5.Bahamas

6.Luksemburg

7.Danimarka

8.Singapori

9.Japonia

10.Izraeli

Shqipëria megjithëse përfshihet tek vendet e lira për të jetuar, nuk bën pjesë në top 10-she, por Kosova po.

10 vendet më të lira për të jetuar në botë:

1.Pakistan

2.Egjipt

3.Ukraina

4.India

5.Tunisia

6.Kosova

7.Gjeorgjia

8.Azerbajxhan

9.Bangladesh

10.Algjeria

Lexo edhe:   Ja cili është një nga plazhet më të ndotura shqiptare!