Shkodra pas rënies së Skënderbeut

688

Vjen për publikun një hartë e rrallë e Shkodrës e viteve 1500, nga koha kur Barleti shkruante historinë e Skënderbeut

Harta që po botojmë sot vjen nga arkivat veneciane, dhe sot një kopie e saj gjendet në Bibliotekën kombëtare të Francës.

Në dimensione 15 me 20 cm, harta « Shkodra mbi Bunë », quhet ndryshe harta e Simon Pinargiet, me gjasë autori venecian i saj, por pa shkallë zvogëlimi të përcaktuar.

Harta ka referenca qoftë për Drinin, qoftë për Bunën (Boiana), për fshatra të mëdhenj që vijnë prej asaj kohe, Reçi (Resi), Zoganj (Zogaj), për Lezhën sigurisht. (Alessio)

Lexo edhe:   Eduart Grishaj 'rikthehet ne shtëpi'. Udhëtimi i tij nuk ishte aspak rastësor