HYRJELAJMENdahet nga jeta piktori Ndoc Gurashi, një nga emrat më domethënës të...

Ndahet nga jeta piktori Ndoc Gurashi, një nga emrat më domethënës të artit figurativ shqiptar

U nda nga jeta një nga emrat më të mëdhenj te artit figurativ shkodran e shqiptar, piktori Ndoc Gurashi.

Pak ditë me parë, u nda nga jeta edhe bashkëshortja e tij.

Po kush ishte Ndoc Gurashi?

Kryen gjimnazin franceskan “Illiricum”

Ne vitin 1957 merr pjese ne ekspoziten e pare lokale te piktures

Ne vitin 1964 diplomohet per pikture ne Tirane.

Ne vitin 1973 eshte anetar i Lidhjes se Shkrimatreve dhe Artisteve te Shqiperise`´

Ne vitin 1993 hap ekspozite vetjake ne Bari , Itali

Ka nje koleksion me mbi 150 punime

Vleresimet

Ne vitin 1962 dhe 1970 dekorohet me “Medalja e Punes” nga Presidiumi i Kuvendit Popullor

Ne vitin 1976 Kuvendi Popullor i jep titullin “Mjeshter i shquar ne profesion”

Ne vitin 1978 merr cmimin e dyte ne ne nje ekspozite kombetare me punimin “Nje marshim i veshtire”

Ne vitin 1983 Kuvendi Popullor e dekoron me urdherin “Naim Frasheri” i klasit te dyte”

Ne vitin 1985 Presidiumi i Kuvendit Popullot i akordon medaljen “Per sherbime te shquara shoqerore dhe shteterore”

Ne 2005 Keshilli Bashkiak i Shkodres i jep titullin “Mirenjohja e Qytetit”.

TE TJERA

spot_img