Pedagogu Ilir Pecnikaj ka qenë sot i ftuar në studion e lajmeve të Fax News, pas vendimit të qeverisë për mbajtjen e detyrueshme të maskës në çdo ambient.

Pecnikaj u shpreh se është sk anda loze fakti që qeveria harxhon para për një spot ku u thotë qytetarëve që maskat duhet të lahen.

Sa i takon testimeve që kryhen, pedagogu tha se ato janë shumë të ulëta, ndërsa hodhi ak uza të rë nda, se në spitalet Covid fshihet numri real i personave që hum bin jetën.

Sipas tij vetëm në një ditë, 12 persona kanë hum bur jetën, dhe nuk janë raportuar si raste Covid, për shkak se tam poni u ka dalë negativ.

“Qeveria është vetë zot vetë shkop, dhe pas vendimit të saj, padyshim që do të vendosë edhe gjo bat. E kemi thënë që në fillim që maska mund të mbrojë të tjerët nga ju, po nuk iu mbron juve nga virusi. Të vetmet maska që funksionojnë për qytetarët janë maskat kir urg jikale, maska e copës bëhet burim inf eksioni në shumicën e rasteve.

Maskat nuk mund të lahen me rroba të zakonshme, është e tu rps hme që një qeveri bën spot për rilarjen e maskave. Një qytetar duhet të pro testojë që qeveria tiu sigurojë maskat e nevojshme për tu mbr ojtur.

U rrit numri i testimeve, u rrit edhe numri i të pre ku rve, sërish jemi në një përqindje shumë të lartë të përqindjes pozitive të testeve që bëhen.

Unë kam raste kur mësues në shkolla kanë dalë pozitivë, dhe testimet nuk u janë bërë as familjarëve të saj, dhe as kolegëve.

Qeveria po fsheh rastet e vde kj eve, vetëm në një ditë në spitalin Shefqet Ndroqi kanë vdekur 12 persona, dhe nuk janë raportuar, për shkak se tamponi u ka dalë negativ.

Kjo për shkak se tamponi bëhet në një gjendje fun dore të sëmu ndjes, të gjithë pacientët që janë në terapi int esive janë konstatuar nga skaneri”, u shpreh Pecnikaj.