Qeveria britanike nuk ka arritur ti numërojë siç duhet shifrat e korònavirusit ose ka vendosur ta shfrytëzojë situatën.

Nuk dihet cila është e vërteta e kësaj historie, por sot u deklarua se mijëra vdèkje nuk janë shkaktuar nga Còvidi. Gabimin statistikor e zbuloi rishqyrtimi i profesorëve të Universitetit të Oksfordit dhe East Anglia.

Akademikët zbuluan se metodat e Shëndetit Publik në Angli nënkuptonin që llogarisnin si víktimë të Còvid cdo person që ndërronte jetë pasi testonte pozitiv për Covid-19, edhe nëse e kishte shtypur autobusi dhe e kishte lùftuar sèmundjen muaj më parë.

Ky gabim mund të ketë ndodhur ne rreth 4.000 raste, ose gati 10% e vdèkjeve totale nga Còvid-19. Ministri i Shëndetësisë së Anglisë pritet që ta deklarojë shifrën e re në fund të javes, pas rishqyrtimit dyjavor që gjeti gabimin.

Professor Heneghan, Drejtor i Qendrës për Mjekësinë e Bazuar në Evidence, Universiteti i Oxfordit tha: “Nuk ka kuptim të vendosesh Còvid-19 si shkak i vdèkjes, kur vdèkja ka ndodhur të paktën 28 ditë pas shërimit!”