Kafeja është pjesë e ditës së shumicës së njerëzve, pasi që është duke u konsumuar shumë.

Uebfaqja Health.com ju sjell gjashtë të mirat shëndetësore të cilat i përfitoni nga konsumimi i saj.

1. Përmban antioksidantë – Kafja është burimi numër një i antioksidantëve në dietën amerikane;

2. Mund të mbrojë kundër diabetit – Ata të cilët konsumojnë kafenë mund të rrezikohen më pak nga diabeti i tipit 2;

3. Është e lidhur me jetëgjatësinë – Konsumimi i kafes është i lidhur me jetëgjatësinë;

4. Mund të mbrojë qelizat e trurit – Konsumimi i rregullt i kafesë mund të ulë rrezikun e sëmundjes së Parkinsonit;

5. Nxit ushtrimet – Kafeja mund të rrisë performancën tuaj atletike;

6. Mund të mbrojë mëlçinë tuaj – Konsumimi i kafesë mund të ulë rrezikun e enzimave të çrregullta të mëlçisë dhe kancerin e mëlçisë.