Një i moshuar ka humbur bashkëshorten 2 vite më parë dhe shpesh herë ndihet i vetmuar, ndaj kërkon një partnere të re. Në letrën që i ka dërguar psikologes Deidre kërkon të mësojë se kur mund të jetë moment i duhur për të nisur një romancë të re, por pa u ndjerë fajtor se po tradhton kujtimin e gruas.

Letra: Sa gjatë duhet duhet të pres që të kërkoj një partnere femër? Jam 70 vjec dhe më pëlqen të eci e tgi jap bicikletës. Gruaja ime e dashur ndërroi jetë 2 vite më parë dhe më mungon shumë, por shpesh herë ndihem i vetmuar.

Ajo pësoi një goditje rreth 10 vjet më parë dhe më pas iu zhvillua demenca. U kujdesa për të deri në fund. Nuk dua të martohem sërish por dua një lidhje me gruan e duhur.

Dua të takohem me dikë pa u ndjerë fajtor se do të tradhtoj gruan time.

Përgjigja e psikologes: Jam e sigurtë se gruaja jote do të donte të të shihte të lumtur por do të ishte e padrejtë të ndjesh faj në një marrëdhënie të re. më parë duhet të qartësoni ndjenjat tuaja dhe të kuptoni kur është moment i duhur për ju.