Lenia e duhanit eshte nje sfide e rende por qe ja vlen sepse benefitet ne shendetin tuaj jane shume te larta. Eshte shume e veshire dhe jo gjithmone rezultatet jane te suksesshme.

Sot po ju tregojme 8 truke te cilat do ju lehtesojne ne lenien e cigares:

 

1.Largoni nga shtepia sendet qe lidhen me duhanin dhe nese nje pjestar tjeter i familjes konsumon duhan duhet qe mos t’a pije ne pranine tuaj .

 

2. Pini nje gote uje nese pas lenies se cigares ndjeni domosdoshmerine per ta rinisur ate. Kjo metode ju ndihmon qe te hiqni mendjen!

3.Truri juaj eshte mesuar qe te lidhe konsumin e duhanit me pirjen e kafese ndaj hiqni dore edhe nga kjo e fundit.

 

4.Ne mesin e vakteve konsumoni ushqim te lehte dhe te shendetshem.Lenia e cigares duhet te shoqerohet me rritjen e ushqimit dhe per me teper ushqimi e mban larg vemendjen e trurit nga duhani. Ne mes-vakte konsumoni fruta te fresketa ose te thata.

 

5. Filloni lani dhembet, shpelajeni gojen me uje te ftohte dhe pini nje gote qumesht nese vullneti juaj nuk eshte i forte dhe deshironi te pini nje cigare. Pas kryerjes se ketyre veprimeve, studimet thone se njerezve u bie deshira per te konsumuar cigare.

 

6. Vendmin qe keni mare per te lene cigaren komunikojeni me te gjithe miqte tuaj. Nese ju i kerkoni cigare miqve i komunikoni qe mos t’a japin. Sfida te veshtira si kjo e lenies se duhanit kalohen me shoqeri te mire qe e respektojne vendimin tuaj.

7.Pertypni nje camcakez sa here te deshironi te pini nje cigare. Kjo menyre do te lehtesoje pasojat negative te nikotines dhe do e mbaj trurin tuaj te zene.

 

8.Ne fillim niseni me hapa te vegjel duke i premtuar vetes qe nuk do pini duhan per 2 ore,pastaj per 12 dhe me pas duke dal ne nje darke me miqte tuaj dhe te mos konsumoni fare duhan.

Rritja e sfides gradualisht do ju ndihmoje qe te lini me shpejte duhanin!