Një vajzë 5 vjeçare, e cila ishte e prekur nga sëmundja Kawasaki ka arritur të shpëtojë dhe tashmë është kthyer në shtëpi.

Bëhet fjalë për Scarlett Nicholas, nga Wakefield, West Yorkshire, e cila shfaqi simptoma të koronavirusit, para se të sëmurej me sëmundjen e rrallë inflamatore që mjekët besojnë se ka një lidhje të ngushtë me COVID-19.

Mediat kanë raportuar se e vogla ka qëndruar në një ventilator dhe ja ka dalë të fitojë betejën pavarësisht se doktorët I dhanë 20 % shpresë për të mbijetuar.

Kujtojmë se sëmundja e rrallë inflamatore ‘Kawasaki’ prek vetëm fëmijët ku dhe deri më tani disa kanë humbur edhe jetën. Ndërsa shkencëtarët besojnë se kjo sëmundje është shfaqur për shkak të Covid-19.

Burimi: Dailymail