Menjëherë pas àrréstimit të të atit për fálsífikim vizash dhe tràfikim klándéstinësh gjatë një hétimi mes Policisë së Shtetit dhe zyrës së hètimit të Ambasadës së SHBA, zëvendësministrja e Arsimit Lorena Haxhiu ka dhënë dorëheqjen.

 

Sipas burimeve nga Ministria e Arsimit menjëherë pas daljes së lajmit të àrréstimit të Eduart Haxhiu- babai i saj, ka qenë vetë Lorena Haxhiu që ka paraqitur dorëheqjen e saj dhe është larguar nga detyra për shkak të përgjegjësisë morale. Deri në këto momente nuk ka ende një emër zëvendësues për të.