Mjekët dhe infermierët gjatë kësaj lufte kanë qenë dhe janë në vijën e parë të koronavirusit disa prej tyre dhe janë prekur madje kanë qenë në gjendje të rëndë për jetën.

i tillë është rasti i infermirit amerikan Mike Schultz, i cili kaloi gjashtë javë në ventilator, për shkak të koronavirusit. Fatmirësisht 43- vjeçari ka arritur të luftojë këtë betejë edhe pse shëndeti i tij nuk është ashtu si më parë.

Mike, ka postuar në rrjete sociale dy foto paralele, një ku ka dalë më 16 mars ku pandemia ishte në fillimet e saj dhe një foto të ditëve të fundit, nga ku shihet se ka pësuar një ndryshim rrënjësor në pamje.

Ai ka bërë me dije se gjatë këtyre javëve ka humbur 50 kg nga pasha.

“Doja t’u tregoja të gjithëve se sa keq mund të jesh duke qëndruar për 6 javë në intubim”, shkroi Mike në postim.