Shkrimtari dhe poblicisti Kim Mehmeti ka analizuar situatën pas shembjes së Teatrit Kombetar. “Teatri u prish se nuk ka qytetarë”, tha Mehmeti.

Shkrimi i Kim Mehmetit:

“Ato rrënoja janë fytyra jonë, nuk është fytyre e piktorit. Ai ka qenë i sinqertë. Atë ta çosh tek psikiatri nuk e lënë të shkojë në shtëpi.

Ai na ka shpallur të gjithëve “Kadri”, anormalë. Teatri është metafora e dështimit të shqiptarëve.