Shefja e epidemiologjisë në ISHP, Eugena Tomini, është shprehur sot se Shqipëria ende nuk e ka kalaur pandeminë e COVID-19. Në një lidhje direkte me “Real Story”, Tomini u shpreh se pavarësisht 18 rasteve përgjatë 24 orëve të fundit, jemi drejt fundit të kësaj pandemie.

“Masat duhet të respektohen maksimalisht. Personeli mjekësor do të jetë në gatishmëri maksimale. Po vlerësohet kalimi në normalitet i Covid-2. Aktualisht niveli i përcjelljes së virusit është shumë i ulët. Kruja, Laci, Tirana janë zonat ku ka më shumë raste.

Jemi drejt fundit të pandemisë dhe duhet kujdes maksimal për masat e distancimit. Parashikohet që Covid-19 të jetë si një virus i zakonshëm stinor”, tha ndër të tjera Tomini.