Një përdorues në “Facebook” me emrin Nex Nezeum kohët e fundit ndau disa fotografi të produkteve të ndryshme lëkure të mbuluara me myk. Këpucët, çantat, kuletat, rripat, dhe madje edhe mobiljet dhe dyshemetë ishin të mbuluara me myk.

 

Kur temperatura e qendrës tregtare varet nga ajri i kondicionuar, ndonjëherë mund të jetë lagështi kur temperatura e ftohtë papritmas rritet.

 

“Kjo shkakton një rritje të papritur të avullit të ujit në ajrin përreth, duke e bërë më të predispozuar që myku të rritet”, tha 47-vjeçari, dyqani i të cilit ishte mbyllur që nga fillimi i urdhrit të kontrollit të lëvizjes.

 

Në mars, Malajzia miratoi urdhrin e Kontrollit të Lëvizjes, më e njohur si bllokim në pjesën tjetër të botës, në përgjigje të pandemisë Covid-19.

 

Pra, shpejt përpara në 10 maj — 53 ditë pas fillimit të bllokimit — shteti prezantoi kushte lehtësuese për bllokimin, duke lejuar që bizneset të hapen përsëri, me kusht që ata të plotësojnë distancimin fizik, parashikimin e dezinfektimit dhe kërkesat e tjera.