Ministrja për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali, e ftuar në “Zonë e Lirë”, është pyetur rreth skan. dalit të mjekëve dhe infermierëve shqiptarë në Itali, të cilët morën gjoba të majme nga 500 euro, për shkak të festave.

 

E pyetur nga moderatori Arjan Çani, se ku do të paguajë këto gjoba, Spiropali tha se nuk do t’ja lënë mjekëve, duke mos e sqaruar a po mendohet që ato të paguhen nga buxheti i shtetit.

 

Arjan Çani: Kush do ta paguajë gjobën?

Elisa Spiropali: Po të shohim, mos u shqetësoni nuk do t’ja lëmë atyre. Çdo shqitpar do ta rimbursonte, me atë që kanë bërë ata, i kanë ngritur kokën të gjithë emigrantëve në Itali.

 

Në një artikull të “La Republica”, shpjegohet se si delegacioni shqiptar i mjekëve dhe infermierëve, të cilët udhëtuan drejt Italisë, për të ndihmuar në luftën ndaj koronavirusit, kanë shfaqur sjellje të papërshtatshme, në kufijtë e një skandali.

 

Drejtori i hotelit ka folur, duke përshkruar sjelljen e papranueshme të disa prej mjekëve dhe shqetësimin që ata kanë shkaktuar tek personeli dhe klientët e tjerë, që ndodheshin në hotel