Qeveria shqiptare ka vendosur të lehtësojë masat shtrënguese, të cilat i aplikoi fillimisht për të frenuar përhapjen masive të pandemisë globale të COVID-19.

 

Lista e aktiviteteve është e gjatë dhe prek disa sektorë të rëndësishëm, të cilët tashmë me autorizimin e qeverisë, kanë të drejtën për të vijuar aktivitetin e tyre ekonomik, por duke zbatuar në mënyrë rigoroze të gjitha rekomandimet e Institutit të Shëndetit Publik.

 

Bizneset të cilat pritet të ngrenë qepenat nga dita e hënë janë të kategorive të ndryshme, duke nisur nga tregjet me shumicë dhe pakicë, kozmetika, hotelet, peshkimi, industria nxjerrëse dhe ajo përpunuese, dhe deri tek aktiviteti në sektorin bujqësor dhe atë industrial.

 

Veprimtaria e subjekteve të “zhbllokuara” nga masat shtrënguese do të lejohet nga ora 05:00 e mëngjesit deri në 17:30 të pasdites. Më poshtë, në fotogaleri, i gjeni të gjitha subjektet që tashmë janë lejuar nga autoritetet për të vijuar aktivitetin e tyre ekonomik.

 

LISTA KETU