Ky mjek sakrifikoi veten në betejën kundër koronavirusit, dhe tani bota i ka treguar atij se e vlerëson atë duke u organizuar për ta ndihmuar atë, pasi një tornado i ka shkatërruar shtëpinë e tij. Doktori Jared Burks nga Arkansas u bë një hit viral me një foto që ai postoi në mediat sociale, ku komunikoi me fëmijën e tij përmes një dritare.

 

Ai vendosi që do të merrte pjesë aktive në Iu.ftën kundër K0R0NAVlRUSlT dhe do të izolohej nga gruaja dhe fëmija gjatë kësaj kohe, në mënyrë që të mos rrezikojë shëndetin e tyre. Doktori vazhdoi të punojë në ndërrime të dyfishta, kushtuar kujdes për pacientët dhe jetesës në shtëpi, dhe e dashura i tij u zhvendos tek prindërit e gruas së tij për ca kohë. Fotografia që u bë një hit viral është kur Burks i viziton ata dhe e përshëndet të birin e tij përmes dritares.

 

Por këto ditë shtëpia e tij u godit nga një tornado dhe u shkatërrua plotësisht. Për fat të mirë, djali i tij 1-vjeçar dhe gruaja e Burks nuk jetonin në shtëpi në atë kohë, dhe Burks i mbijetoi tornados ndërsa ishte brenda. Bashkëshortja e tij Alicia shkroi në profilin e tij në Facebook: “Ne të gjithë jemi të sigurt. Shtëpia jonë është zhdukur. Jared ishte brenda, por mbijetoi me mëshirën hyjnore. Unë dhe Zack ishim në shtëpinë e nënës sime. Lutuni për ne ndërsa mbledhim copat “.

 

Madhështia e njerëzve shihet si 40,000 dollarë e mbledhur për mbështetjen e familjes pasi nisën aksionin GoFundMe në më pak se 24 orë. Sakrifica e mjekut në kohën e koronavirusit ka prekur patjetër zemrat e njerëzve në të gjithë botën dhe ata tani po e rikthejnë atë në të njëjtën masë.