Mjeku i njohur Pëllumb Pipero, i cili ka qenë pranë qytetarëve këto ditë me informacion të përditshëm për koronavirusin bën një parashikim optimist për situatën. Ai tha se kjo javë do të jetë dhe piku i pand. emisë në vend dhe se javën e tretë të prillit numri i rasteve do të bjerë.

Në një lidhje me News24, Pipero tha se në Infe. ktiv është normale, e qëndrueshme dhe, edhe pse ka problematika po e përballojmë me përkushtim e profesionalizëm. “Pritshmëritë tona janë kaluar me rastet e shëruara.

Kemi 60-70 të shëruar dhe është një arritje e madhe. Falë masave të marra nga qeveria dhe respektimit nga ana e qytetarëve të masave higjieno-personale, pasojat e pand. emisë për fat të mirën uk arritën atë kurbën me majë, të papërballueshme nga strukturat e shëndetësie.

E kemi përballuar më së miri deri tani. besoj kështu do shkojë. Besoj që kjo javë do jetë java që tek ne duhet të arrijë pikun, pra numrin e rasteve të reja me COVID. Java tjetër do vijojë me këto ritme dhe në fillim të javës së tretë të prillit, numri i rasteve do bjerë.

Krahas rënies së numrit shpresoj të zbuten dhe masat e qeverisë, të fillojë një rigjallërim. Piku besoj do jetë kjo javë”, deklaroi Pipero.

Sa iu përket rasteve me COVID-19 tek moshat e reja, ai tha se janë 3-4 të tillë që sigurisht janë infek. tuar nga kontaktet. Pipero përsëriti thirrjen për të qëndruar brenda.

“Unë si ju ndjek me vëmendje buletinin e MSH. Janë 3-4 raste tek moshat e reja. Kjo sëm. undje ka një periudhë inkubacioni shumë të gjatë. Jo të gjithë rrinë në shtëpi, dikush del.

Mjafton të ketë dalë para 2 javësh, 10 ditësh, përmes kontakteve të afërta, dikush e ka marrë. Ndaj vijojmë të themi mos dilni nga shtëpia. Ky virus i prek të gjithë, nuk bën përjashtime”, tha Pipero