The Simpsons janë bërë të njohur për parashikimin me saktësi të ngjarjeve të jetës reale, përfshirë Donald Trump duke u zgjedhur presidenti i SHBA.

Dhe duket sikur The Simpsons e kanë bërë atë përsëri, pasi një shikues sy shqiponjë vuri re që në një episod të vitit 1998 diçka të ngjashme me pandeminë koronavirus.

Në episodin e lajmeve Kent Brockman është i detyruar të paraqesë lajmet nga shtëpia pasi personazheve u thuhet se duhet t’u binden rregullave të reja të shtetrrethimit.

Gjatë këtij episodi, ai thotë:

Unë jam Kent Brockman duke raportuar nga shtëpia ime në përputhje orën e mbylljes brenda për cilindo nën 70 vjeç.
Është një situatë jashtëzakonisht e ngjashme me atë të gazetari të Channel 4, Krishnan Guru-Murthy, i cili duhej të prezanonte nga shtëpia e tij javën e kaluar, ndërsa ai ishte në vetëizolim.