Amber Cowan, e cila është infermiere në Skoci ka deklaruar se i kanë thënë që të përgatis testamentin përpara se të futet që të trajnojë pacientët e infektuar me koronavirus. 28-vjeçarja ka thënë se ishin kolegët e saj, ata që e këshilluan që të bënte këtë veprim, pasi ajo ishte infermiere që do të merrej me pacientët që ishin në terapi intensive.

“Të të thonë në moshën 28-vjeçare të përgatisësh testamentin. Nata e parë në repartin e kujdesit intensive dhe kemi pak staf,”- ka shkruar infermierja në Twitter.

Ndërkohë kujtojmë se në Britani, mjekët janë të paktë në numër dhe punojnë pa mjete mbrojtëse në këtë kohë, kur virusi ka alarmuar botën.

PUBLICITET